ללדת אחרי קיסרי - שירה גרפיט

VBAC Israel - לנל"ק ישראל - לידה נרתיקית אחרי קיסרי

052-5155529
עקבו אחריי | לקבוצה הסגורה
כניסה למערכת | הרשמה לאתר

זירוז לידה, בחירה מה הכי טוב בשבילך ולתינוק שלך וכל הפרטים על הגישה הטבעית: חלק ראשון

 

 

מאת: ד"ר אביבה רום

תרגום: הילה ארן

הגהה: אורלי גרובלר

 

כותבת המאמר ד"ר אביבה רום היא אם לארבעה ילדים בוגרים, רופאה בוגרת אוניברסיטת ייל, מתמחה ברפואת אינטגרטיבית לנשים ולילדים, מיילדת, מרפאה בצמחים, סופרת עטורת פרסים, והיוצרת/הבעלים של WomanWise, קורסי on-line המוקדש לחיוניות ובריאות אופטימלית לנשים ולילדים. מומחית מכובדת בעולם בתחום רפואה בוטנית ואינטגרטיבית לנשים וילדים, שעבדה כמעט 30 שנים כרופאה ותומכת לבעיות הבריאותיות והסביבתיות של נשים וילדים.

 


 

זירוז לידה, בחירה מה הכי טוב בשבילך ולתינוק שלך וכל הפרטים על הגישה הטבעית: חלק ראשון

 

שיעור זירוזי הלידה עלה דרמטית בעשורים האחרונים. עם זאת ובאופן חלקי גם כתוצאה מכך, עלה שיעור הניתוחים הקיסריים והלידות המוקדמות. אנו יודעים שזירוז לידה נעשה לעיתים קרובות מדי ללא צורך אמיתי ועקב אינדיקציה לא מדויקת, דבר שעשוי להוביל למפל התערבויות ובכך עלייה בסיכון לאם ולעובר.

 

במאמר שפורסם לאחרונה הועלתה השערה כי ייתכן וקיים קשר בין זירוז לידה והורמון האוקסיטוצין (פיטוצין) ואוטיזם. אינני רוצה לגרום לאשה שקיבלה זירוז לתחושה ששופטים אותה או שתשפוט את עצמה כתוצאה מהמאמר, אבל כמיילדת ורופאה אני רוצה לעודד ולהעצים נשים לומר 'לא' להתערבויות שלא לצורך, ולעזור להן להיות מסוגלות להעריך מתי אכן צריך זירוז ואיך למזער את הסיכון.

 

חלק 1 של מאמר זה מדבר על שיעור זירוז לידה, סיבות לזירוז, בעיות בזירוז, איך לסרב באופן חינני או לעכב זירוז כאשר לא נראה שיש לכך אינדיקציה רפואית, ולמקסם את הבטיחות שלך ושל תינוקך אם זירוז נראה הכרחי.

 

חלק 2 (שיגיע בשבוע הבא) דן בבטיחות, יעילות והסכנות של חלופות טבעיות לזירוז לידה.

 

 

סיפור של זירוז שלא קרה

 

כשעניתי לטלפון ביום שישי בבוקר בדצמבר לפני מספר שנים, מהצד השני של הקו הייתה אינגה בפאניקה. נאמר לה שהיא צריכה זירוז בעוד מספר ימים, מאחר והתינוק שלה שוקל 4.5 קג' בבדיקת אולטרסאונד ובבדיקה ידנית של המיילדת. היא הייתה מיוסרת ואמרה "אהיה רק בשבוע 40 מחר. אני רוצה לידה טבעית. אני כל כך מודאגת בקשר לזירוז, והם אומרים שיכול להיות שאצטרך ניתוח קיסרי מאחר שלא אוכל ללדת וגינאלית. הם לא באמת נותנים לי הזדמנות. אני לא רוצה זירוז אבל אני רוצה הכי טוב לתינוק שלי. אני רק לא חושבת שזירוז זה הכי טוב!". 

 

פגשתי את אינגה לראשונה כשישה חודשים לפני כן. לימדתי בקורס על צמחי מרפא בהריון בתוכנית חשובה של אחיות-מיילדות. היא הייתה סטודנטית בתוכנית. עכשיו, לא רק שהיא מצאה את עצמה במצב שלוחצים עליה לעבור זירוז, מה שגרם לזה להיות מסובך יותר היא שהמיילדות היו גם המורות שלה בלימודי אחיות-מיילדות, כך שהיא הרגישה שהיא לא תוכל להתווכח איתם והם אמרו. הם אמרו לה שאם שהיא לא תהיה בלידה בעוד מספר ימים, היא תצטרך זירוז. 

 

היא הייתה נואשת לחוות דעת שנייה. הזמנתי אותה למשרדי לדבר.

 

בגובה 1.80 ובמשקל 82 ק"ג לקראת סוף ההריון, אינגה הייתה נמרצת, אתלטית, בולטת במראה נורדי עם שיער בלונדיני גולש על הכתפיים ועיניים כחולות. רק קמטי דאגה במצח חשפו את הבעיה. הקשבתי לדאגותיה ושאלתי אם אני יכולה למשש את בטנה (להעריך את גודל העובר והמנח). בהתבסס על הבדיקה ועל ניסיון של 15 שנה כמיילדת באותו זמן, הערכתי שהתינוק שלה יהיה קרוב ל 3.5 קג' מאשר ל 4.5 קג'. העובר היה במנח ראש מושלם. לא היו לה בעיות אחרות בהריון והיא התכוננה ללדת במרכז לידה השייך לתוכנית הלימודים שלה.

נתנתי לאינגה "שיחת מוטיבציה" והסברתי שמבחינת גודל העובר, היא בהחלט יכולה ללדת וגינאלית. הדגשתי שאם אני, בגובה 1.60 ובמשקל 69 קג' בסוף ההריון ילדתי תינוק במשקל 4 קג' ב- 4 שעות, היא תוכל בקלות ללדת תינוק אפילו גדול יותר ממה שהערכתי. עברנו על נתונים של הריונות שנמשכו עד לשבוע 42, בהם ניתן היה לראות עלייה מינימאלית בתוצאה קיצונית בלידה, על מנת שתוכל להבין את המשמעויות של המתנה ללידה שתתחיל באופן ספונטני. לבקשתה, גם שיתפתי במספר גישות טבעיות שהיא יכולה לנסות בבית על מנת להתחיל לידה אם "לחץ" לזרוז מגיע, מאחר וזה אחד מתחומי ההתמחות שלי, למרות שאמרתי לה לשמור זאת כמפלט אחרון כי טבעי זה לא תמיד בטוח. 

 

היא הלכה לדרכה עם הנחישות ללדת את ילדה בלידה טבעית אם אפשר, לדבר ישירות עם המיילדת-פרופסור (המורה שלה), ועם תוכנית לראות מה יקרה בימים הקרובים. היא חשבה שהיא תוכל לנסות את הפורמולות הטבעיות באמצע השבוע אם תרגיש כי לוחצים עליה לזירוז בקרוב. 

 

שבוע עבר וחלף ולא שמעתי מאינגה עד שבסוף צלצלתי אליה. "אביבה" היא ענתה בשמחה, "אני בדיוק יושבת וכותבת לך מכתב, אני כל כך שמחה שצלצלת! תני לי לקרוא אותו בקול".

 

"אביבה היקרה, אחרי שעזבתי את משרדך הרגשתי הקלה גדולה. זאת היתה הפעם הראשונה שמיילדת או כל אחד אמר לי 'את יכולה לעשות את זה'. הרגשתי התעלות ובטחון עצמי. הלכתי לאולטרסאונד ביום שני והתינוק נראה נהדר. אחר כך חזרתי הביתה, עשיתי אמבטיה חמה, נחתי, ונכנסתי ללידה! בכלל לא נזדקקתי לפורמולות הטבעיות. התינוק שלי נולד ביום שלמחרת במשקל של 3.800 קילו. הייתי בלידה פעילה כ 8 שעות עם כ 2 שעות של לחיצות. עשיתי את כל זה באופן טבעי ולא נזקקתי לצמחי מרפא או לשיטות אחרות! הבת שלי בריאה ויפה! היא ממש כאן בזרועותיי. תודה רבה לך על התמיכה והעידוד שלך, ויותר מכל על שאמרת לי שאני יכולה להאמין בעצמי". 

 

הסיפור של אינגה הוא רק אחד מהסיפורים הרבים שאני יכולה לשתף על נשים שאמרו להם שהם צריכות זירוז, או שאמרו להם שסביר שלא תוכלנה ללדת טבעי או שתתפתח אצלן לידה ספונטנית. לעיתים עקב הערכת משקל או מסיבה אחרת, למשל, סכנה עקב הריון עודף. אינגה הייתה ברת מזל לחוות את מה שהיא רצתה. לפעמים מסיבות רפואיות יש צורך לזרז. לעתים קרובות מדי הזירוז נעשה שלא לצורך, מה שמוביל לאפקט דומינו של התערבויות נוספות כולל תרופות לוריד, שיכוך כאבים, אפידורל, ואפילו ניתוח קיסרי.

 

האם יש יותר מדי זירוזים?

 

כן, חד משמעית, יש זירוזי לידה רבים מדי. הקונגרס האמריקאי למיילדות וגניקולוגיה (ACOG), שהוא ארגון המיילדות המוביל בארה"ב, מנסה למנוע זירוזים מיותרים ומזיקים - במיוחד כאלה שנעשים לפני שמלאו 39 שבועות להריון, דבר המגדיל את שיעור הלידות מוקדמות.

 

ב -1990 שיעור זירוזי הלידה בארה"ב היה נמוך מ -10%. עד 2006, נסק ליותר מ 23% מלידות, וגבוה בכ- 44% בחלק מהקהילות, כך עולה מנתוני המרכז לבקרת מחלות ומניעתן וחוקרים אחרים. לפיכך, לפחות 1 מתוך 5 נשים מקבלת זירוז לידה, אולי יותר. בעוד שחלק מהזירוזים אלה הם הכרחיים מבחינה רפואית, רובם רק באופן שולי מצוינים ורבים מהם, כ-40% הם מיותרים - או מבחירה. משמעות דבר היא כי הרופא או המיילדת מציעים זאת, או שהאישה מבקשת זאת מטעמי נוחות.

 

 

למה יש עלייה בשיעורי הזירוז?

 

לפי כל הסטנדרטים הרפואיים המקובלים, אורכו של הריון אנושי הנחשב נורמלי הוא עד סוף שבוע 42 של ההיריון. אז למה כל כך הרבה רופאי נשים ורופאי משפחה רוצים לגרום ללידה גם לפני זה? סטטיסטית, יש סיכון מעט מוגבר לתמותה תוך רחמית של העובר לאחר 41 שבועות של הריון. זה סיכון קטן המייצג דאגה משפטית מרכזית עבור רופאים מיילדים. רופא מיילד יכול לצפות להיתבע 3 פעמים בקריירה שלו, מבחינה חוקית הוא אחראי לבעיות רפואיות אותן ניתן לייחס ללידה בה נכח עד להגיעו של כל תינוק שנולד תחת השגחתו לגיל 18. בנוסף ללחץ הנפשי נלווה לכך, הדברר יכול להיות הרסני מבחינה כלכלית ומקצועית. כתוצאה מכך התשובה למצב שהתינוק בסכנה היא זירוז לידה. מי יכול להאשים את רופא שרוצה להגן על תינוקות?

 

 

מאחר והסיכונים של זירוז לידה צוצמו ב-20 השנים האחרונות, הדבר הפך להיות "הנורמה החדשה" של נשים רבות לבקש זירוז לידה מסיבות של נוחות האישית. כך מתאפשר לאחים לחלוק יום הולדת, מתאפשרת נוכחות של בן משפחה המגיע מרחוק בלידה, הדבר מאפשר לנשים למקסם את חופשת לידה (חופשת הלידה ארוכה יותר במדינות אחרות בארה"ב ובהן שיעור נמוך יותר של זירוזי לידה!) והדבר מפחית את הלחץ של האם שתוהה מתי "היום הגדול" הולך לקרות. הרצון שלנו לנוחות ושליטה הו חלק מתרומתינו לבעיה!

 

נשים הרות רבות מרגישות לחץ לעבור הליכי מיילדות, על פי הסקר הארצי האחרון של Listening to Mothers III 24000 אמהות שילדו בבתי החולים בארה"ב מאמצע 2011 לאמצע 2012.

לדברי מורין קורי, MPH, מנכ"ל Childbirth Connection , ניו יורק, הארגון שהזמין את הסקר, "מצאנו גם שהנשים מדווחות על לחצים מצד רופא הנשים שלהם לעשות זירוז וניתוחים קיסריים."

יוג'ין , PhD, פרופסור לגינקולוגיה ומיילדות באוניברסיטת בוסטון בבית הספר לבריאות ציבור והחוקר הראשי של הסקר, אמר לMedscape Medical News כי הוא הופתע מהמספר הגדול של אמהות שהרגישו לחץ לקבל התערבויות כגון זירוזים, אפידורל,וניתוחים קיסריים.

 

יוסטון, יש לנו בעיה!

 

איך מזרזים לידה?

 

ניתן לזרז לידה במספר דרכים, ולפעמים משלבים מספר אמצעים יחדיו: שימוש בבלון להרחבת צוואר הרחם באופן מכאני, פקיעת הקרומים, תרופות הכוללות הורמונים לריכוך והבשלת צוואר הרחם. בהמשך ניתן להשתמש בפיטוצין בעירוי לווריד על מנת להגביר את התכווצויות שריר הרחם. לרוב ישתמשו ביותר מאשר שיטה אחת, פיטוצין ינתן בסופו של דבר ב70% מהזירוזים.

 

האם יש בעיה עם זירוז לידה?

 

אחת הבעיות הגדולות היא שלעתים קרובות מדי זה מיותר מבחינה רפואית, שכן זירוז מהווה סיכון מיותר עבור האם ו/או התינוק. כל שיטה של זירוז לידה טומנת בחובה סיכון מסויים שיביא ליותר סיכונים משמעותיים. שימוש בבלון ופקיעת הקרומים מעלים את הסיכון לזיהום לאם ולתינוק, מיזופרוסטול מגביר את הסיכון לקרע ברחם, ופיטוצין עשוי לגרום למספר בעיות רפואיות - בעיקר מצוקה עוברית - ובאופן כללי דורש אפידורל כדי להפחית את הכאב מהתכווצויות מושרות פיטוצין. כמובן שגם לאפידורל יש סיכונים.

זירוז דורש ממך להיות בבית החולים, דבר המגדיל את הסיכון לחשיפה לזיהומים בבית חולים רק מעצם היותך שם. ברגע שהזירוז מתחיל את עלולה להיות מנועה מלאכול, מלהסתובב, וסביר להניח שאת תצטרכי לקבל אינפוזיה - כל אלה מגדילים את הסיכונים לבעיות רפואיות וסיבוכים. תהיי כפופה לבדיקות נרתיקיות חוזרות ונשנות, אשר גם מגדילות את הסיכון לזיהום. סביר להניח שיחברו מוניטור חיצוני, אשר מהווה גורם סיכון בלתי תלוי לשיעור לעלייה בשיעור הניתוחים הקיסריים בשל דיווח כוזב של בעיות בדופק העובר.

 

אי דיוקים בהערכת מועד הלידה מגדילים את הסיכון של התינוק להיוולד "פג" בעקבות הזירוז. אם הזירוז נעשה לפני תום שבוע 41 של ההריון הדבר מגביר את הסיכון לצורך בניתוח קיסרי. למעשה, שיעור הניתוחים הקיסריים בארה"ב עומד על 33%, ובחלקו נובע מעלייה בשיעור זירוזי הלידה. מחקר שפורסם ב Journal of Obstetrics & Gynecology מצא כי עבור 8,000 אמהות בלידה ראשונה, זירוז הלידה הכפיל את הסיכוי לניתוח קיסרי בהשוואה לנשים שנכנסו ללידה ספונטנית. ניתוחים קיסריים העלו משמעותית את הסיכונים של סיבוכים רפואיים אצל האמהות. שיעור גבוה של ניתוחים קיסריים ושיעור גבוה של לידות מוקדמות הפכו לבעיה גדולה. לכן כיום ישנם בתי חולים האוסרים על כל התערבות רפואית שלא לצורך לפני שבוע 39. ישנם בתי חולים בהם נדרשים הרופאים לספק תיעוד רפואי בכתב לסיבות לזירוז לידה.

 

האם זירוז לידה גורם לאוטיזם?

 

מאמר שפורסם לאחרונה מקשר זירוז לידה עם פיטוצין לסיכון מוגבר לאוטיזם. המחקר בדק 625,042 לידות והצליב נתונים עם רשומות בתי ספר, שכללו יותר מ 5,500 ילדים עם אוטיזם מתועד.

 

השווו ילדים שנולדו לאמהות ללא השראת לידה או זירוז, עם ילדים שנולדו לאמהות שעברו השראת לידה+זירוז, עם ילדים שנולדו לאמהות שקיבלו רק זירוז, וגם עם ילדים שנולדו לאמהות שעברו רק השראת לידה ללא זירוז, התחשבו בנתונים כמו בריאות האם בהריון שהם בעלי אופי סוציואקונומי. ראו שבנים היו בסיכוי גבוה יותר לאוטיזם.

 

הסבר אפשרי אחד לקשר בין אוטיזם וזירוז לידה הוא החשיפה לאוקסיטוצין ממקור חיצוני. כ 50%-70% מהנשים שעוברות זירוז לידה מקבלות פיטוצין שהוא אוקסיטוצין סינטטי. מבחינה ביולוגית, איתות אוקסיטוצין משחק תפקיד חשוב ומשפיע על התנהגות חברתית ותפקוד קוגניטיבי . חשיפה לפיטוצין במהלך לידה עלולה להיות בעלת השפעה גנטית או אפיגנטית בלתי מזוהה.

 

בעוד ממשיכים לחקור את הקשר בין אוטיזם וזירוז, שככל הנראה נגרם על ידי גורמים מרובים בילדים פגיעים מבחינה גנטית, ניתן לראות כי העלייה בזירוז לידה ב2- העשורים האחרונים מקבילה לעלייה בשיעורי האוטיזם . קשר זה הינו סיבה נוספת להימנע מזירוז לידה והשראת לידה מיותרים, יש להתייחס אליו כהתערבות רפואית עם השלכות שעלולות להיות רציניות, ולא כהליך שיגרתי או לפי בחירת היולדת.

 

המיתוס של תינוק גדול מדי: מתי זירוז לידה באמת נחוץ?

 

אינדיקציות רפואיות לזירוז לידה כוללות את כל הנסיבות הרפואיות שבהן לך או לתינוק בטוח יותר שהתינוק יהיה בחוץ. ביניהן רעלת הריון, פרכוסים, תסמונת HELLP , סוכרת, פיגור בגדילת העובר, זיהום מי השפיר והפרדות שליה. 

 

למרות שכיחותו הרבה של זירוז לידה, יש מחסור בראיות איכותיות שמוכיחות את היתרונות של זירוז לידה למצבים רפואיים והריון ספציפיים. עם זאת, האינדיקציות הנ"ל הן בדרך כלל מאוד לגיטימיות.

 

הריון עם תאומים או הריון מרובה עוברים עשוי להיות אינדיקציה לזירוז במקרים מסוימים, אך יש להעריך בנפרד בהתבסס על בריאות של האם והתינוקות.

זירוז בשביל הנוחות היא לא אינדיקציה רפואית ורצוי להימנע מכך.

 

אחת הסיבות הנפוצות ביותר לזירוז הוא הריון שעבר את תאריך הלידה המשוער. בשלב זה כבר נמאס לך להיות בהריון, עייפת ממנו, ולכן את עשויה בקלות להסכים לזירוז. יש עדויות לעלייה קלה בתמותת עובר תוך רחמית בשבוע 41-42, ועלייה קטנה נוספת בשבוע 42-43. מניעת תמותה תוך רחמית של עובר אחד משמע ש-527 נשים יעברו זירוז. מדובר בהרבה זירוזים. רוב הנשים, אם רק יאפשרו להן, ייכנסו ללידה במהלך שבוע 42-41 באופן ספונטני.

 

החדשות הטובות הן שנתונים שנאספו ממחקרים רבים מראים כי השראת לידה לאחר שבוע 41 אינה מגדיהל את הסיכון לניתוח קיסרי בהשוואה לגישת המתנה וציפייה ללידה.

 

עוד סיבה נפוצה להמליץ על השראת לידה היא כי חשש מתינוק גדול. המציאות היא שהערכת משקל באולטרסאונד היא מדויקת כמו האדם שביצע את האולטרסאונד. גם אם הרופאים, המיילדות והטכנאים מיומנים, עדין קיים טווח רחב של שגיאה, שמשמעותי הערכת משקל גבוה יותר ממשקל העובר בפועל. יתרה מכך, נשים רבות יכולות ללדת תינוקות במשקל 3.6, 4 ו4.5 קילוגרמים בלי בעיה. אפילו בלידה ראשונה. הורמוני ההריון ומבנה האגן מאפשרים בצורה מתוחכמת לאגן להכיל את ראשו של התינוק (אלא אם האמא סוכרתית ושם קיים חשש מוסיבוכים נוספים), גודל התינוק לבדו אינו סיבה מספיק טובה לזירוז וכפי שפורט קודם לכן, זירוז מוקדם יכולים להוביל לסיכון לפגות.

 

ניטור העובר באמצעות אולטרסאונד במטרה למדוד כמות מי שפיר מומלץ בדרך כלל כאשר ההיריון עובר את שבוע 40. עם זאת, אין ראיות לכל סוג מסוים של ניטור שמביא לשיפור בתוצאות לאם או לתינוק. אם מתעוררת בעיה כלשהי הקשורה לדופק העוברי או שקיים מיטוע מי שפיר, זירוז בבית חולים מומלץ לבטיחות אופטימלית.

 

כיצד אומרים לא לזירוז?

 

לרוב כמעט ואין צורך בזירוז חירום, לפיכך יהיה לך זמן לנהל שיחה עם הרופא שלך, לעשות שיעורי בית כדי שתוכלי לבחור בחירה מושכלת. בדקי האם יש חלופות? מהם הסיכונים האמיתיים של המתנה? האם זירוז צפוי להיות מוצלח? זיכרי כי זה הגוף שלך והתינוק שלך - זכותך לשאול שאלות ולקבל החלטה מושכלת.

הרבה רופאים מיילדים באמת פוחדים מלידה טבעית, בעיניהם דרך הטבע עשויה להיות מסוכן עבור האם ותינוק ו-"לידות רעות" מובילות להרבה כאב וצער לכולם. לכן נראה להם בטוח יותר וחכם יותר לגרום ללידה - כי היא ניתנת לשליטה והגנה על פי חוק (נא לזכור, אני משתפת את זה כרופאה ולא תעמולה).

 

אבל מה אם את לא מרגישה בנוח עם או שאת לא מסכימה עם הצעותיו של הרופא שלך? לפעמים זה יכול להיות בעייתי ורק לעתים נדירות זה אפילו יכול לקבל תוקף משפטי. ברוב הפעמים אפשר לשוחח ו"לקנות זמן". נסי ליזום שיחה ברוח של שותפות. רופא מיילד טוב או מיילדת ירצו לוודא שהכל בטוח, אבל באופן אידיאלי גם ירצו שתרגישי בנוח ומרוצה מהלידה שלך. התחילי בהכרה בהערכה שלך לדאגתם. תשאלי האם באמת הזירוז נחוץ מבחינה רפואית והאם הוא צריך להיעשות באופן מיידי. אם כן , בקשי הסבר ברור של הסיבות לכך. שאלי האם ניתן להמתין כמה ימים תוך כדי מעקב אולטראסאונד ומוניטור.

 

במידה והרופא מתעקש על הצורך בזירוז יכול להיות שבאמת צריך לבצע זירוז. הדבר יכול לנבוע מניסיון רע עם מקרה לשלך, והוא חושש לחזור עליו. שוב, תנסי לדבר איתו על זה.

אם יש לך קושי בקבלת החלטה תוכלי להסכים לזירוז או ללכת ללדת בבית חולים אחר. כך לפחות תוכלי לקבל חוות דעת נוספת אם את מרגישה שאין סיבה לזירוז.

 

האם לחכות ולהמתין אחרי 42 שבועות?

 

הרבה מיילדות ותומכי לידה טבעיים מעודדים לתת לטבע לעשות את שלו, אפילו אם ההיריון מתארך מעבר לשבוע 42. ברוב במקרים זה מסתדר. אבל לפעמים לא הכל ורוד. 

 

לידות אחרי 42 שבועות לפעמים ארוכות יותר, מאתגרות יותר, ויש יותר סיבוכים כולל סיכון מוגבר לדימום לאם וצורך גדול יותר להחייאת חירום של התינוק. לא כל מיילדות הבית מיומנות או בעלות כישורים להתמודד עם סיבוכים כאלה ביעילות. אם את מתכננת לידת בית ועברת את התאריך, בדקי שאת באמת מבינה את הסכנות ושהמיילד/ת שלך באמת יודע/ת איך להתמודד עם סיבוכים שיכולים לצוץ.

 

קבלת החלטה מושכלת ומיקסום הבטיחות שלך

 

אם זירוז לידה הוא באמת נחוץ, יש דרכים למקסם את ההצלחה תוך הקטנת הסיכונים למינימום לך ולעובר.

 

אחת האינדיקציות החשובות להצלחה היא בשלות צוואר הרחם ללידה. הצוואר צריך להיות גם רך וגם פתוח על מנת שזירוז יעזור. המיילדת או הרופא יכולים להיעזר בניקוד בישופ (Bishop’s Score) כדי לראות האם את מוכנה. ככל שהציון טוב יותר סביר יותר שהזירוז יהיה מוצלח יותר. אם הציון נמוך שאלי את הרופא מהן האפשרויות הטובות ביותר כדי לעזור לגוף שלך להיות מוכן ללידה. אל תסכימי לקבל פיטוצין במידה וצוואר רחם "אינובשל" – זה מתכון לזירוז כושל ולצורך בניתוח קיסרי. 

 

מספר שיטות לזירוז הן יותר יעילות מאחרות. הבשלת צוואר הרחם באמצעות תרופות לפני ניסיון ליצירת צירים יכולה להיות יעילה יותר מאשר להתחיל עם פיטוצין.

 

פקיעת קרומים בדרך כלל מומלצת על מנת לעזור לקדם את הלידה ובדיקות וגינאליות שגרתיות מתבצעות בכדי לבדוק את ההתקדמות. שניהם לא מומלצים כי הם מעלים את הסיכון לזיהום.

 

תבקשי שיאפשרו לך תנאים נוחים ללידה: אכילה ושתייה בזמן הלידה, שהמלווים והדולה שלך יהיו זמינים לך, שתוכלי לשמור על לתנועתיות בלידה, שקט בזמן הלידה, השהיית חיתוך חבל הטבור, הנקה מיידית במקום לקיחת התינוק לחימום ועוד. ככל שתשמרי על כוחך לקבלת החלטות ופחות תיכנעי לתפקיד של "חולה", סביר יותר שתרגישי מועצמת מהניסיון שלך. עוצמה היא באופן אידיאלי התוצאה הטבעית של לידה ותחושה חיובית עם הכניסה שלך לאימהות.

 

קישור למאמר המקורי:

http://avivaromm.com/labor-induction-choosing-whats-best-for-you-and-your-baby-and-the-low-down-on-natural-approaches-part-1

 

 

  • _1
  • _2
  • _3
  • _4
  • _5


בלידה הקודמת ילדת בקיסרי

ועכשיו את רוצה אחרת?

ברוכה הבאה,

הגעת למקום הנכון!

הצטרפי עכשיו לאתר וקבלי את

המדריך ללידה נרתיקית אחרי קיסרי - בחינם!!!