ללדת אחרי קיסרי - שירה גרפיט

VBAC Israel - לנל"ק ישראל - לידה נרתיקית אחרי קיסרי

052-5155529
עקבו אחריי | לקבוצה הסגורה
כניסה למערכת | הרשמה לאתר

טיפים ללידת ויב"ק מוצלחת


 

טיפ מס' #1 - האמיני בעצמך שאת יכולה!

 


 

 בעצמך

 

לידה אחרי קיסרי היא לידה כמו כל לידה.


אם ילדת בעבר בניתוח קיסרי וכעת את מעוניינת בלידה רגילה דעי לך שאפשר, רצוי ומומלץ ללדת נרתיקית עבורך ועבור כל ההריונות והתינוקות הבאים שלך.


הידעת שהרוב המכריע של הנשים אחרי קיסרי קודם ילדו בלידה רגילה? גם את יכולה!


האמיני בעצמך שיש לך את הכוחות.


חזקי את עצמך בקריאת סיפורי לידה חיוביים של נשים שילדו אחרי קיסרי.


שוחחי עם אנשים שיחזקו אותך ויתמכו בך מצד אחד ומצד שני נטרלי סיפורים שאינם מקדמים את המטרה שלך.

 

 

 


 

טיפ מס' #2 - בחירת מקום הלידה

 


 

 רציף

 
נשים רבות אינן מודעות לעובדה שלמקום הלידה ישנה השפעה משמעותית ביותר על תוצאות הלידה. נהוג לחשוב כי ישנה אחידות בין בתי החולים השונים בארץ בכל הנוגע ללידה.


המציאות מראה שונות גדולה מאוד בין בתי החולים, ישנם בתי חולים בהם שיעור הניתוחים הקיסריים הוא גבוה מאוד ושיעור לידות אחרי קיסרי הוא נמוך בהתאמה.


אם את מעוניינת ללדת נרתיקית אחרי קיסרי עלייך לבחור בית חולים בו סיכוייך הם הגבוהים ביותר ללידה רגילה.

 

כאשר תגיעי ללדת הנהלים הנהוגים באותו חדר לידה יכולים להיות בעלי השפעה משמעותית על הדרך בה תלדי.

 

בית החולים הקרוב לביתך אינו בהכרח המקום הטוב ביותר עבורך בלידה - לפעמים עדיף לנסוע עוד כמה דקות ולהעלות את הסיכויים בעשרות אחוזים.


את נתוני בתי החולים השונים תוכלי למצוא בקישור
שנת 2010

שנת 2011

שנת 2012

שנת 2013

 


 

טיפ מס' #3 - תמיכה רציפה בלידה

 


 

 

 בלידה


תמיכה רציפה נפשית ופיזית חשובה מאוד בלידה, בכל לידה, אבל בלידה לאחר קיסרי היא יכולה להיות קריטית לתהליך. לכן מומלץ לקחת ללידה דולה מנוסה או מלווה מיומנת מטעמך, מישהי שיש לך היכרות מקדימה איתה.


דולה היא פרצוף מוכר, היא האדם היחיד בחדר לידה שיש לכם היכרות מקדימה איתו. גם אם אתם מכירים חלק מהצוות ותכננתם להיות איתם בלידה, עדיין קרוב לוודאי שתתקלו בלידה בצוותים זרים שלא מכירים אתכם ולא מודעים לרצונות ולצרכים שלכם. תפקידה של הדולה יהיה, בין השאר, לעזור לכם לעבור את הלידה הכי קרוב למה שאתם רוצים, גם אם התכנון הוא לקחת אפידורל וכמה שיותר מהר.

 

הצורך בתמיכה רציפה הוכח מחקרית: מחקרים מראים כי תמיכה רציפה מורידה את שיעור ההתערבויות בלידה הניתוחים הקיסריים והלידות המכשירניות ומעלה את שביעות הרצון של היולדת מתהליך הלידה (גם אם בסופו של דבר הסתיימה בניתוח קיסרי).

 

אז מה המחקרים מראים? מה היתרונות של ליווי דולה בלידה?
מפחיתה את שיעור הניתוחים הקיסריים ב-50%
מקצרת את משך הלידה ב-25%
מפחיתה את השימוש בפיטוצין (זירוז לידה כימי) ב-40%
מפחיתה את השימוש במשככי כאבים ב-30%
מפחיתה את הצורך בלידה מכשירנית ב-30%

מפחיתה את הצורך בשימוש באלחוש אפידורלי ב-60%


לידה בליווי דולה משפרת את הסיכוי להצלחה בהנקה מעבר לשלושה חודשים, מפחיתה את שכיחות תופעת הדיכאון לאחר לידה ומגבירה את שביעות הרצון מחווית הלידה.

 

 

 

 


 

טיפ מס' #4 - מוכנות נפשית ללידה

 


 

 רגועה


לידה היא תהליך פיזיולוגי פסיכולוג, זהו אינו תהליך רפואי.


אם יש מקום בו הקשר גוף-נפש בא לידי ביטוי בעוצמה הגדולה ביותר, זהו רגע הלידה. תהליך זה תחום ומוגבל בזמן, זמן שלפעמים בחדר הלידה לא ינתן, ולכן דרושה עבודת הכנה ריגשית לפני הלידה.


לפעמים זה יכול להיות תוך כדי הריון, לפעמים זה יכול להיות גם לפניו - את צריכה להיות קשובה לעצמך, לבחור את הרגע המתאים עבורך ולתת מקום לרגשות ולתחושות שלך.

 

עבודת ההכנה הריגשית ללידה מטרתה לאפשר לך לעבור תהליך של התגברות על מחסומים רגשיים הנגרמים עקב חווית הלידה הקודמת ופחדים הקשורים בלידה.


להכיר בתחושות ולתת להן את המקום שלהן, גם אם אלו פחדים וחששות כדאי להוציא אותם לאוויר העולם מול מטפלת מתאימה ולדבר עליהם. לפעמים צריך להוציא הכל, ולא לשמור בבטן, כי אז יש הזדמנות אמיתית לריפוי.


כששמים הכל על השולחן יש הזדמנות להתבונן מהצד ולבחון כיצד להתמודד עם כל תחושה או חשש.

 

עוד סיבה טובה לעשות תהליך הכנה נפשית היא שבעיות לא פתורות עלולות להפריע להתקדמות הלידה. לתת-מודע תפקיד חשוב בחיינו, ולפעמים ישנו תהליך אוטומטי של הדחקה. יש אנשים שזה מתאים להם ונכון עבורם, ויש אנשים שהדרך המתאימה להם היא דרך של פורקן ריגשי על מנת שיוכלו להיטען באנרגיות חדשות וחיוביות.

 

לידה אחרי קיסרי היא לידה כמו כל לידה מצד אחד, אך מצד שני היא דורשת ממך התחייבות עצמית ללידה נרתיקית כיוון שהסביבה לפעמים עשויה לכוון אותך לניתוח נוסף ולרפות את יידיך ברגעים מאתגרים או ברגעי משבר. נחישות ודבקות במטרה יאפשרו לך לראות את המטרה לנגד עינייך ולא להישבר גם כשקשה.

 


 

 טיפ מס' #5 - מוכנות פיזית ללידה

 


 

 

 נכונה בהריון



לידה היא תהליך פיזיולוגי פסיכולוג, זהו אינו תהליך רפואי - זאת כבר כתבתי בטיפ הקודם.

 

כתהליך פיזיולוגי המשמעות של הלידה היא שזו חוויה גופנית, ולא סתם חוויה גופנית אלא כזו הדורשת כוחות רבים.


לאורך ההריון גוף האשה עובר באופן טבעי הכנה פיזית ללידה, תהליך זה נתמך מבחינה הורמונלית.

 

כדי לתת לגוף את התנאים האופטימליים להגיע ללידה במצב הטוב ביותר האפשרי, רצוי ומומלץ לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה בהריון ולבצע פעילות גופנית מתונה.

 

חיזוק והכנת הגוף מבחינה תזונתית יאפשר התאוששות מהירה יותר לאחר הלידה ומכאן אפשר לומר גם שיהיה יותר קל לטפל בתינוק.


גוף חזק ובריא שאינו סובל מחוסרים תזונתיים גם יסבול, על פי רוב, פחות מתופעות לוואי שונות האופייניות להריון.

 

אז מה אוכלים?

-------------------


מומלץ לצרוך תזונה עשירה בחלבונים, פחמימות מורכבות, ירקות טריים ומבושלים לאורך ההריון - אכילה של מזונות מגוונים הכוללים את כל אבות המזון.

מומלץ להמעיט בצריכת מזונות עשירים בסוכרים ופחמימות ריקות כדי לשמור על רמת סוכר מתונה לאורך היום.
לנשים שיש להן עוברים גדולים (גם אם אינן סובלות מסכרת הריון), כדאי להקפיד על תזונה זו כדי למנוע מצב שבו יומלץ על קיסרי חוזר בעקבות גודל התינוק.

מומלץ ליטול תוספי תזונה (מינונים על פי הנחיית איש מקצוע):
ויטמין E - יעזור להגמשת הרקמות ויגביר אלסטיות
ויטמין C - יעזור בהגנה החיסונית בשל תפקידו כחומר אנטיספטי
ברזל - ימנע אנמיה, על שלל תופעות הלוואי שלה (חולשה, עייפות ועוד)

 

פעילות גופנית

-------------------

פעילות גופנית מתונה חשובה מאוד, היא מסייעת לחיזוק השרירים והיציבה המשתנה במהלך ההריון ועשויה למנוע כאבים שונים במהלך ההריון.
הליכה ועלייה וירידה במדרגות מעודדות אסימטריה באגן שמסייעת לתינוק להתברג בתעלת הלידה.
חוזק פיזי של גופך יעזור לך במהלך הלידה לשמור על כוחותיך. לידה זו עבודה פיזית הדורשת מאמץ, יש כאלה שמשווים אותה לריצת מרתון מבחינת האנרגיה שהיא צורכת.

הטיפים מצאו חן בעינייך והם מועילים לך?
שתפי חברותיך ההריוניות וגם אלו המתכננות הריון.

 

 


 

טיפ מס' #6 - לאפשר ללידה להתחיל באופן ספונטני

 


 

 ספונטנית
לידה ספונטנית, כזו שהחלה באופן טבעי ללא השראת לידה או זירוז, היא הדרך הטובה ביותר להתחיל לידה.


כשהלידה מתחילה באופן ספונטני, זה אומר שהגוף מוכן ובשל לתהליך הלידה, זה גם אומר שהתינוק אף הוא בשל ומוכן פיזית לצאת לאוויר העולם.

 

מחקרים מראים שכאשר הלידה מתחילה באופן ספונטני, הסיכויי לבעיות וסיבוכים קטן מצד אחד, ומצד שני הסיכויי של הילדה להסתיים בלידה דרך הנרתיק עולה.


כאשר נעשה תהליך של הפעלת לידה באופן ייזום הסיכויים לסיים בלידה מכשירנית או בניתוח קיסרי גדלים.


מחקרים העוסקים בלידות לאחר קיסרי מראים כי מומלץ להימנע מהתערבויות רפואיות שונות כדי לאפשר לגוף להתקדם בתהליך הלידה בקצב המתאים לו. מומלץ להימנע משימוש

בפיטוצין (זירוז כימי בלידה) כדי להקטין את הסיכוי לבעיות בצלקת, שזהו בעצם החשש הגדול בלידה לאחר קיסרי.

 

במרבית בתי החולים בארץ לא נעשה שימוש בפיטוצין בלידה אחרי קיסרי, אבל באלו שכן, השימוש נעשה באופן מבוקר, מתון ואחראי. לפעמים כאשר האפשרות היא לתת מעט פיטוצין

לעומת ללכת לניתוח חוזר - עדיף כן לקחת פיטוצין. במקרים מסויימים יש לקחת זאת בחשבון, וכדאי לשנות את הבחירה של בית החולים וללכת לבית חולים אחר. (על בחירת מקום הלידה

כבר דיברתי בטיפ מס #2).

 

ומה קורה אם ההריון נמשך מעבר ל-40 שבועות? על זאת אכתוב בטיפ הבא.

 

 


 

 

טיפ מס' #7 - מה קורה אם ההריון נמשך מעבר ל-40 שבועות?

 


 

 

 נפשית

 

טיפ זה מגיע בהמשך לטיפ הקודם בו דיברתי על התחלת הלידה באופן ספונטני:


לפעמים ההריון נמשך מעבר ל-40 שבועות ואז מופעל לחץ מסיבי מצד הרופאים ללכת לניתוח קיסרי, כך יהיה ברוב המקרים, או להתחיל את הלידה באופן יזום, השראת לידה.

 

דבר ראשון, חשוב שתדעי שלא חייבים ללכת לניתוח קיסרי או להתחיל לידה באופן ייזום. אפשר להמשיך במעקב ההריון בקופת החולים או בבית החולים אחת ליומיים-שלושה כדי לראות שהעובר בסדר ואת בסדר ופשוט להמשיך לחכות.


ביקורת במיון יולדות לצורך בדיקות לחץ דם, שתן וניטור עוברי יאפשרו לך לראות כי התינוק שלך בריא וגם כי את בריאה ובמקרה כזה אפשר פשוט להמשיך ולחכות.


אם בכל זאת ישנן נסיבות בעקבותן לא מומלץ להמתין שתתפתח לידה כמו למשל בסכרת הריון, אם קיים חשש לרעלת, אם את סובלת מקרישיות יתר או שקיימת בעיה אחרת שעשויה להצביע על כך שלך ולתינוק יהיה טוב יותר אם יהיה בחוץ, אז ניתן להשתמש בשירותיה של הרפואה האלטרנטיבית כדי להתחיל בתהליך של לידה.

 

קיימות שיטות שונות לזירוז טבעי, דוגמאות לדרכים טבעיות בהן ניתן להתחיל את הלידה באופן ייזום הן: דיקור סיני, רפלקסולוגיה, שיאצו, צמחי מרפא ועוד.


בשונה מזירוזים כימיים הניתנים בבתי החולים, שיטות הזירוז האלטרנטיביות גורמות לגוף להתחיל את תהליך הלידה בהתבסס על הורמונים המיוצרים על ידי הגוף באופן טבעי, גם אם הופעלו באופן יזום. זאת בניגוד לזירוז כימי, פיטוצין, אז הגוף צריך להתמודד עם ריכוזים שונים של חומרים אלו, וזהו אתגר לא פשוט בכלל. כאשר הלידה מתחילה בעקבות זירוז טבעי הגוף יידע לייצר אך ורק את מה שהוא מסוגל להתמודד איתו.

 

אני תמיד ממליצה על הליכה טובה וארוכה בחוף הים ברגליים יחפות, שעה עד שעה וחצי. ההליכה על החול מעסה את כפות רגלייך, את נושמת אוויר נקי, ממלאת את ריאותיך בחמצן. בכך את מאפשרת לגוף שלך לשחרר לחצים ועומסים רגשיים ופיזיים, ומתאפשרת לך רגיעה שלא בהכרח תוכלי להשיג בדרכים אחרות.


קחי איתך את בן הזוג או חברה טובה שמשרה עליך שלווה וצאו יחד לטיול ארוך בחוף הים.

 

 


 

 טיפ מס' #8 - הימנעות מהתערבויות בלידה: ניטור רציף

 


 

ניטור עוברי רציף

 

ראשית בואי נדבר על מה הן התערבויות בלידה?
התערבויות בלידה כוללות:
זירוז והשראת לידה,
ניטור רציף,
פתיחת וריד לעירוי,
איסור אכילה ושתייה בלידה,
שימוש במשככי כאבים כמו פטידין (טשטוש) אפידורל, גז צחוק וכו'

למה כדאי להימנע מהתערבויות בלידה? ניטור רציף

ניטור רציף הוא חובה על פי נוהל בלידות לאחר קיסרי בכל בית חולים. הסיבה לכך היא שהאינדיקציה הראשונה לקרע ברחם תהיה ירידה בדופק העוברי.


חשוב לדעת כי ניטור רציף של הדופק העוברי הוא דבר בעייתי, כיוון שלניטור הרציף חיסרון גדול: ניטור רציף נותן התראות שווא, פעמים רבות מידי הוא עשוי להראות שישנה בעיה למרות שבפועל אין כל בעיה, וזאת בגלל רגישויות של המכשיר ותזוזת העובר ברחם.


כל אשה בהריון שתהיה מחוברת לניטור רציף מספיק זמן, יראו ירידות בדופק של העובר שלה. עד כדי כך שכ-16% מהניתוחים הקיסריים המתקיימים בארץ מידי שנה מקורם בבעייתיות בקריאות שנתקבלו בניטור רציף, ובפועל העוברים לא היו כלל במצוקה ברוב המקרים.

 

 

אז מה לעשות אם חייבים ניטור רציף?
---------------------------------------------------
אפשר לבקש להתנתק לפרק זמן על מנת להסתובב ולהיכנס למקלחת או לשירותים.
אם לא מאפשרים להתנתק מהמוניטור, בן הזוג או מלווה (דולה) יכולים להחזיק את המוניטור ולוודא שאינו משתחרר מהמקום תוך כדי תנועה.
את יכולה להעביר את כל הלידה כאשר את מחוברת למוניטור ועדיין לשמור על תנועתיות: בעמידה ובישיבה על כדור לידה.

 

 

 

 


 

טיפ מס' #9 - הימנעות מהתערבויות בלידה - פתיחת וריד לעירוי

 


 

 עירוי

 

 

למה כדאי להימנע מהתערבויות בלידה? - פתיחת וריד לעירוי
------------------------------------------------------------------------------
החדרת עירוי גורמת לכאב, ישנן נשים רבות להן רגישות פיזית גדולה, שעצם הדקירה ונוכחות "ברז" העירוי ביד גורמת לכיווץ בכל הגוף ומפריעה להן להשתחרר ולהרפות.


הכאב מהדקירה מקרין לכל הגוף, משפיע על היכולת לנוע בחופשיות ובהמשך להיאחז באביזרים השונים בחדר לידה שתפקידם לסייע בשלב הלחיצות.


אז מה אפשר לעשות? לבדוק באיזה מקום בידך פחות יכאב? ביד ימין? ביד שמאל? כווני את המיילדת לאיזור בידך בו לדעתך נוכחות העירוי תהיה הכי פחות משמעותית עבורך.

 

 


 

טיפ מס' #10 - הימנעות מהתערבויות בלידה - איסור אכילה ושתייה בלידה

 


 

 אכילה ושתייה בלידה


איסור אכילה ושתייה בלידה
--------------------------------------------
לידה זו עבודה פיזית אינטנסיבית הדורשת מאמץ רב, יש כאלה שמשווים אותה לריצת מרתון מבחינת כמות האנרגיה שהיא צורכת. אי אכילה ושתייה בלידה, מחלישה את הגוף ומתישה את האשה במהירות.
כשאת רעבה את עייפה יותר ומותשת יותר, אין לך כוחות, רמת הסוכר בדם שלך יורדת, הכל כואב יותר וקשה יותר להתמודדות.
אשה בלידה **** ח י י ב ת **** לאכול ולשתות באופן מספק כדי שגופה יקבל את האנרגיה הדרושה לו על מנת לעשות את העבודה האינטנסיבית הנדרשת ממנו.

 

 


 

טיפ מס' #11 - הימנעות מהתערבויות בלידה - משככי כאבים

 


 

אפידורל בלידה


למה כדאי להימנע שימוש במשככי כאבים? שימוש במשככי כאבים
----------------------------------------------------------------------------------


פטידין - מטשטש לא רק אותך אלא גם את העובר, אחת מתופעות הלוואי של הטשטוש יכולה להתבטא בירידה בדופק העוברי אחריו עוקבים במהלך הלידה, בטח אם מדובר בלידה לאחר קיסרי.


אם תקחי טשטוש קיימת אפשרות שתהינה ירידות בדופק העובר ומשם הדרך לניתוח חוזר מתקצרת.

 

אפידורל - אפידורל משכיב אותך על הגב, יש לו גם תופעות לוואי שונות אבל המשמעותיות מכולן כשמדברים על לידה אחרי קיסרי, היא הארכת הלידה בשעה וחצי עד שעתיים.


כשאת בלידה אחרי קיסרי חשוב שלא יהיו גורמים חיצוניים שעשויים להאריך את הלידה.

 

* לאפידורל לעיתים יכולה להיות השפעה חיובית אצל נשים מסויימות שם דווקא יאפשר התקדמות בלידה, אפשר לראות את זה בא לידי ביטוי אצל נשים שמרגישות צורך להיות כל הזמן בשליטה.


במקרים כאלה האפידורל יהיה בעל אפקט משחרר ויאפשר את התקדמות הלידה. איך תדעי אם זה המקרה אצלך? תוכלי לדעת רק לאחר מעשה, אז חכי עם האפידורל כמה שיותר בכל מקרה.

 

גז צחוק - לגז צחוק השפעה כמעט מיידית כמשכך כאבים, אבל כפי שהוא משפיע מהר גם השפעתו חולפת במהירות, אחד החסרונות בשימוש בו הוא שאסור לרדת מהמיטה.


לא ניתן לרדת מהמיטה משמע פחות תנועתיות ואת חשיבות תנועתיות בלידה כבר ציינתי.

 

נשים שנותחו מסיבות שקשורות לחוסר התקדמות בלידה נמצאות תחת עיניהם של הרופאים, שיהיו רגישים יותר לקצב ההתקדמות של הלידה.


באופן כללי כדי לתת ללידה את התנאים האופטימליים להתקדם בקצב הנכון לגוף, רצוי לדחות את קבלת האפידורל כל עוד זה אפשרי.

 

 

 

  • _1
  • _2
  • _3
  • _4
  • _5


בלידה הקודמת ילדת בקיסרי

ועכשיו את רוצה אחרת?

ברוכה הבאה,

הגעת למקום הנכון!

הצטרפי עכשיו לאתר וקבלי את

המדריך ללידה נרתיקית אחרי קיסרי - בחינם!!!