ווידויים של רופא מיילד
עשרה סימנים שהרופא שלך מתכנן לבצע ניתוח קיסרי מיותר
מאת ד"ר ג'ונתן וינשטיין, גניקולוגיה ומיילדות, נובמבר 2012
מתוך הבלוג של גלוריה לאמיי Gloria Lamey
אני רופא נשים ומיילד מזה ארבע-עשרה שנים. אני גר בפריסקו, טקסס, אחת מהערים בעלות קצב הצמיחה המהיר ביותר בארצות הברית, ואני באמת נהנה מהחיים ומהעבודה כאן. זהו מקום נהדר למשפחה שלי, ובפעם הראשונה בחיי המשרד שלי הוא חלק מבית החולים בו אני עובד בפועל.
זהו המקום השלישי והאחרון שבו אעסוק ברפואה. הוכשרתי עם רופאים ממכובדי האקדמיה לגניקולוגיה ומיילדות של המדינה. רופאים אלה תרמו לספרות המיילדותית, יצרו הנחיות עבור הקונגרס האמריקאי למיילדות וגניקולוגיה (ACOG), ולימדו אותי לעסוק ברפואה המבוססת על ראיות מדעיות.
אני פועל לפי כמה כללים פשוטים: לא להזיק, לתת למטופלות אפשרויות, ולספק מידע על מנת לאפשר להן לעשות החלטות מושכלות. אז, בליל אמש ישבתי במשרדי ועיינתי בדו"ח הניתוח הקיסרי הרביעי להיום של מטופלת נוספת שרוצה ללדת לידה נרתיקית לאחר ניתוח קיסרי קודם, אני מתוסכל ומרגיש שאני נלחם מלחמה אבודה.
ממתי ניתוחים קיסריים וזירוזים אלקטיביים בשבוע 39 הפכו להיות הסטנדרט הטיפולי? זה לא מה שלימדו אותי, וזה לא מופיע בשום ספר לימוד או בעלוני ה-ACOG בפועל. אז למה בדאלאס טקסס נשים צריכות לנהוג יותר משעה כדי למצוא רופא שבאמת אין לו רצון לבצע ניתוח קיסרי מיותר? זה הפך להיות מובן מאליו שאני לא יכול להשתתף בכל לידת נרתיקית לאחר קיסרי של מטופלת שרוצה שתהיה לה לאחר ניתוח קיסרי טראומתי. אם קרוב ל 50% מהנשים יולדות בניתוח קיסרי מידי יום ויש מאות רופאים מיילדים בגוש הערים דאלאס, המתמטיקה היא לא מסובכת. אני מכיר רופא אחד לפחות שעושה רק ניתוחים קיסריים ולידה נרתיקית היא אפילו לא אופציה. אם אחת המטופלות שלו יולדת בלידה נרתיקית זה רק משום שהתינוק הגיע מהר יותר ממה שהאישה יכלה להגיע לבית החולים.
זה המקום היחיד שחייתי בו שניתוחים קיסריים וזירוזים אלקטיביים הם המלך. לכן, נשים בכל רחבי העולם, אני נותן לכן את הידע כדי שתוכלו לעמוד על שלכן לפני שאתן עוברות ניתוח קיסרי!
עשרה סימנים שהרופא שלך מתכנן לבצע ניתוח קיסרי שלא לצורך:
1. הרופא מגיע ללידה לאחר שעות העבודה ואומר: "אני פשוט לא חושב שהתינוק הזה יתאים למעבר בנרתיק."
2. שליש שלישי להריון, בוקר שגרתי במשרד: "אני חושב שזה הולך להיות תינוק גדול. את צריכה לקבוע תור לניתוח קיסרי". הידעת? ל-ACOG יש הנחיות מאוד ספציפיות למצבים בהם צריך להציע לאישה ניתוח קיסרי אלקטיבי עקב מאקרוזומיה (מילה מהודרת לתינוק גדול). ניתוח קיסרי אלקטיבי עשוי להיחשב למניעתי כאשר קיים חשד שהמשקל המשוער של העובר עולה על 5 ק"ג בנשים ללא סוכרת ויותר מ- 4.5 ק"ג בנשים עם סוכרת.
3. "אנחנו צריכים לבצע השראת לידה בשבוע 39 כי התינוק נעשה יותר מדי גדול" - האם ידעת שלפי ACOG:
"השראת לידה יותר ממכפילה את הסיכון ללידה בניתוח קיסרי, מבלי להקטין שיעור כליאת כתפיים (מצב נדיר בו יכולה להיתקע כתפו של התינוק בעת הלידה) או תחלואה וסיבוכים אצל היילוד. חשד למאקרוזומיה של העובר היא לא אינדיקציה לזירוז לידה, כי השראת לידה אינה משפרת תוצאות אימהיות או עובריות".
4. מבצע אולטרא-סאונד שגרתי בסוף ההריון כדי לראות כמה התינוק גדול. הידעת שבאולטרא-סאונד שנעשה בסוף ההריון יכולה להיות טעות של 0.5-1 ק"ג בהערכת המשקל? נשים יספרו לך ששוכנעו ללדת בניתוח קיסרי בהריון הקודם בעקבות "תינוק גדול" ובהריון הבא ילדו לנל"ק של תינוק גדול יותר מזה שעבורו נותחו.
5. "יש לך נוגדנים להרפס פעיל (או ההיסטוריה של הרפס), התינוק יקבל את זה אם תלדי בלידה נרתיקית". נסי לקחת Valtrex במהלך החודש האחרון של ההריון, זהו טיפול סטנדרטי נפוץ כיום, המונע התפרצויות ומאפשר לידה וגינאלית, לידה נרתיקית רגילה.
6. "התינוק שלך במצג עכוז. תצטרכי לעשות ניתוח קיסרי" שמעת פעם או בצעת היפוך עובר חיצוני (תהליך שבו עובר הנמצא במצג עכוז מסובב חיצונית למצג ראש)? זה באמת עובד.
7. "את לוחצת כבר שעתיים" (עם אפידורל שמונע ממך להרגיש משהו כך שאת כנראה לא לוחצת ביעילות, זהו עניין שנחקר משום שראשו של התינוק הוא עדיין עיגול מושלם, אבל את לא צריכה לדעת את זה) "הוא פשוט לא הולך לצאת".
8. "קבעתי לך השראת לידה (זירוז) בשבוע 39. זה פשוט יהיה לך הרבה יותר נוח ככה! "(וגם מעלה את הסיכון שלך משמעותית לסיים בניתוח קיסרי, במיוחד אם אין לך פתיחה כשמתחילים לבצע את השראת הלידה). לפחות ב- 80% מהמטופלות שלי שילדו לנל"ק בוצעה השראת לידה בהריון הקודם. אז לנוחיותו של מי בדיוק בוצעה השראת לידה?
9. ביקור ראשון (שבוע 7), "מזל טוב יש לך תאומים. אקבע לך תור לניתוח קיסרי בשבוע 38, אבל אל תדאגי, אם תתחיל לידה לפני כך אנתח אותך מיד!". תרגום: "אני פוחד פחד מוות לאפשר לך ללדת את התינוקות שלך בלידה נרתיקית כי אני לא מיומן במה צריך לעשות כשמגיע התינוק השני, ובנוסף משלמים לי יותר כדי לחתוך אותך. אה, כן, אין לי קשר קרוב אליך כי אני מקדיש לך 2 דקות בלבד (בדיקה קלינית של הבטן, קצב פעימות לב ו-"להתראות בפעם הבאה") בכל ביקור, ולכן אני חושש שיתבעו אותי על כך שניסיתי לעשות את הדבר הנכון".
10. בדיקת אגן ראשונה במשרד (שבוע 7), "הממ... יש לך אגן צר".
טיפ בונוס:
11. ביקור בשבוע 38, "לחץ הדם שלך הוא קצת גבוה היום. אתה כנראה מתפתחת רעלת הריון או שיש לך רעלת הריון. זה יכול לגרום לך להתקף! הטיפול הוא ליילד את התינוק. את צריכה ניתוח קיסרי, זוהי הדרך המהירה ביותר לפתור את העניין. בואו נעשה לך השראת לידה עכשיו". תרגום: רעלת הריון או לחץ דם גבוה עקב הריון הם קוץ בתחת. אם אני עושה לך השראת לידה זה יכול לקחת למעלה מ- 24 שעות, ואז אני צריך לנהל את לחץ הדם שלך ולתת לך מגנזיום. זה ממש לא נוח לי. אל תדאגי, תוכלי לנסות ללדת לידה נרתיקית בפעם הבאה. כן, בטח!
ובכן, אני מקווה שאמהות לעתיד ימצאו שימוש בפיסות מידע אלו. אם מישהי רוצה להוסיף משהו, בבקשה תרגישו חופשי. הניסיון שלכן יכול לעזור לנשים אחרות בעתיד.
זכרו, יש רק כמה סיבות בהולות לבצע ניתוח קיסרי כגון מצוקה עוברית או דימום כבד ולא מוסבר מהנרתיק וכו'. זה בסדר לשאול את הרופא שלך שאלות. אנחנו לא צפויים לנשוך.
ג'ונתן וינשטיין, MD, FACOG
רופא מיילד / רופא נשים
נשוי לאחות מיילדת בעלת ניסיון של 27 שנים
אב לשני ילדים מקסימים, זואי ואשטון.
לינק לטקסט המקור
http://www.glorialemay.com/blog/?p=844